torsdag 24 oktober 2013

v 43

V. 43

 

 

Vi har haft en bra men intensiv vecka. Veckan började med idrott i Ekholmsskolan. Under tisdagen hade vi både hörselkontroll och halvklass i biblioteket. Den andra halvan av klassen besökte biblioteket under onsdagen. På torsdagen firade vi traditionsenligt FN dagen i Mikaelikyrkan.

 

Denna vecka har vi lärt oss bokstaven Ii:

 

 

Isbjörn

Indian

Isglass

Igloo

Is

Isberg

 

I matten har vi börjat med långa additioner och subtraktioner.

 

Exempel:

 

4 + 1 + 2 = 7 och 8 – 4 – 1 = 3

 

Viktigt att eleverna lär sig att de först räknar ut vad de två första termerna blir för att sedan antingen addera eller subtrahera den sista termen.

 

 

Under onsdagen och torsdagen uppmärksammade vi FN-dagen. På onsdagen tittade vi på en film om Barnkonventionen och på torsdagen fick vi lyssna på en konsert i Mikaelikyrkan.

 

År 4 sjöng för oss:

 

 

Skolan är stängd under vecka 44. De elever som är anmälda till fritids går på fritids.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolan är obligatorisk och därför måste planerad ledighet ansökas om minst 2 veckor i förväg (se vår hemsida) http://lillholmsskolan.stockholm.se/franvaroanmalan

Här finns även ledighetsansökningsblanketten. Den går även att få av Linda eller Ninna.

 

När ni inte har ansökt om ledighet blir frånvaron ogiltig. Vid ogiltig frånvaro är det upp till er föräldrar att se till att ert barn tar igen det som ert barn har missat i skolan.

 

En elev kan ta ledigt upp till 10 dagar per läsår. Jag som lärare kan bevilja 3 dagar. Detta sker i samrådan med läraren.

 

 

Boka redan den 11 dec för vår årliga julfest. Eleverna kommer att bjuda på julspel och luciatåg. Fika kommer att finnas till självkostnadspris.

 

På måndagar har vi idrott i Ekholmsskolan. För att hinna i tid behöver vi gå kl 08.00 när skolan börjar. Det underlättar för eleverna om de är ombytta till idrottskläder redan på morgonen. De vanliga kläderna i gympapåsen! Är det så att ni blir försenade på måndagar lämnar ni ert barn på Ekholmsskolan. Ring så vet vi att ni är på väg! Det är viktigt att ni alltid lämnar över ert barn till personalen i skolan.

Ninna kommer att vara bortrest v 43-45. All frånvaro rings in till Linda. Det går även bra att skicka sms eller maila.

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar