torsdag 7 november 2013

Veckobrev v 45

 

V. 45

 

 

Denna vecka har vi arbetat med att göra våra färdigt våra rotfruktsböcker. De blev jättefina!

 

 

 

Vi har lärt oss bokstaven Tt denna vecka.

 

Tomte

Tand

Tandborste

Tio

 

Vi har även gjort ett mattetest. Det handlade om långa additioner och subtraktioner. Kontrollera en subtraktion med en addition. Eleverna klarade sig mycket bra!

Vi har också arbetat med att dela upp tal. Då använde vi oss av sju bilar som parkerade på en parkeringsplats. Fråga gärna ditt barn!

 

 

Vi har också pratat om Allemansrätten. Vi har sett en film om vad man får och inte får göra i vår natur. Eleverna har även ritat vad vi får göra i naturen.

 

På fredagen åkte eleverna till skridskohallen med fritids. Vi åker skridskor varannan fredag ojämn vecka. Eleverna slutar då ca kl 13 för att hinna med bussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 18 november ska vi gå på bio. Eleverna ska ha med sig matsäck den dagen.

 

Boka redan den 11 dec för vår årliga julfest. Eleverna kommer att bjuda på julspel och luciatåg. Fika kommer att finnas till självkostnadspris.

 

På måndagar har vi idrott i Ekholmsskolan. För att hinna i tid behöver vi gå kl 08.00 när skolan börjar. Det underlättar för eleverna om de är ombytta till idrottskläder redan på morgonen. De vanliga kläderna i gympapåsen! Är det så att ni blir försenade på måndagar lämnar ni ert barn på Ekholmsskolan. Ring så vet vi att ni är på väg! Det är viktigt att ni alltid lämnar över ert barn till personalen i skolan.

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar