torsdag 28 november 2013

Veckobrev v 48

 

Terminen rusar mot sitt slut men ännu har vi en del kvar att göra. Vi ligger mycket bra till i matteboken. Eleverna är duktiga på att räkna och slutföra uppgifter. Automatiseringen av addition upp till 10 börjar sitta för en del elever. Vi fortsätter att träna! Träna gärna hemma!

 

I svenskan fortsätter vi med att lära oss en bokstav i veckan. Vi tränar på att läsa i Huset på Alvägen. Vi tränar att läsa i mindre grupper. Vi skriver i vår Tankebok. I början på nästa termin kommer vi att avsluta vårt bokstavsarbete. Eleverna kommer då att lära sig två bokstäver i veckan.

 

Vi har lärt oss bokstaven Kk. Vi har gjort krokodiler!

 

Denna vecka har vi haft konstruktion/teknik på schemat. Eleverna har byggt mjölkkartongsbilar. Uppgiften var att få bilen att rulla så långt som möjligt. Hur gör man det? Fråga ditt barn?

 

 

Vi kommer att göra en utflykt till Gamla Stan och julmarknaden den 10 dec. Denna gång kommer vi att beställa lunch från matsalen. Eleverna ska ta med sig en tom matlåda och bestick hemifrån. Det skulle vara mycket roligt om någon förälder har lust att följa med till Gamla Stan. Maila eller ring!

 

Den 18 dec kommer vi att ha ett gemensamt kalas för de elever som har fyllt år juli-dec. I slutet av vårterminen kommer vi ha kalas för de som fyller år jan-juni. Då finns det möjlighet för de som fyllt år att få ta med sig något gott att bjuda på.

 

Den 29 januari kommer hela klassen att få gå på en konsert i Konserthuset. Vi hoppas att någon förälder vill följa med. Ring eller maila!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktiga datum:

2 dec                  Kanoten stänger 16.00. Pedagogerna planerar verksamheten.

10 dec                Julmarknad

11 dec                Kanotens årliga julfest med julspel och luciatåg. Eleverna ombytta kl 17.45 i matsalen. Start kl18.00

18 dec                Fest för de som fyller år juli-dec

20 dec                Terminens sista dag. Alla elever slutar kl 13.00

7 jan                   Skola och fritids är stängt

8 jan -14            Vårterminen börjar kl 08.00

 

Julfesten

Eleverna ska vara ombytta och klara kl 17.45. Föräldrar tar plats i matsalen kl 18.00. Eleverna väljer själva om de vill vara lucia, stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe i luciatåget.

De som är med i julspelet som möss har gråa/vit/bruna kläder typ tights och tröja i samma färg under luciakläderna.

 

Läxor

Lära sig läsa är inte lätt! Det tar mycket kraft, tid och vilja att bli en bra läsare. Tillsammans med skolan och er föräldrar kan era barn bli mycket bra läsare. Genom att träna läsning både i skolan och hemma får barnen mycket lästräning vilket behövs för att bli en god läsare.

Läs hemma varje dag! Hjälp ditt barn att lämna in läxan i tid!

 

Jullov

De elever som har föräldrar som arbetar och behöver barnomsorg under jullovet

måste anmäla

detta till Åse, biträdande rektor tele 0761224756 eller 50824741. Jullovet är mellan 23 dec-6 jan. Sista anmälningsdag är fredag den 29 nov.

 

Ytterkläder

Vill påminna ännu en gång om att eleverna behöver varma kläder i skolan. Vi är ute varje dag i alla väder!!! Alla elever ska ha täckbyxor/överdragsbyxor, varm jacka, handskar och mössa. Gör det lätt för ditt barn att vara ute, ta med kläder efter väder. Inventera ditt barns regnkläder och stövlar.

 

BOKBYTARDAG

PÅ     

BIBLIOTEKET!

Ta med Dig en bok hemifrån och få en ny att läsa. Du kan lämna böcker samma dag du kommer till biblioteket!

Vi tar även emot böcker veckan innan.

MÅNDAG-FREDAG

2/12 - 6/12

(BILBIOTEKET KAN VARA STÄNGT VISSA TIDER!)

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

 

 

        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar