torsdag 10 oktober 2013

V 41

V. 41

 

 

Nu är det ganska ruggigt ute även om det har varit varmt i veckan. Varma jackor, vantar, stövlar, regnkläder och extrakläder behöver alla elever ha i skolan. Vi är ute varje dag oavsett väder!

 

Denna vecka har vi lärt oss bokstaven Ää:

 

Ängel

Ärta

Älg

 

 

Ä

 

 

Vi har även börjat skriva i Min tanke bok.  I den boken kommer eleverna skriva ner tankar och funderingar. Den första skrivuppgiften var att presentera sig själv!

 

Arbetet om trafik fortsätter och under onsdagen såg vi en film om hur man ska vara i trafiken och hur man använder reflexer.

 

I matten tränar vi på att förstå den kommutativa lagen: 1+3=4 och 3+1=4. Träna gärna hemma!

 

Eleverna har fått redovisa sitt arbete om rotfrukterna.  Varje elev representerade en rotfrukt i expertgrupperna:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 17 oktober kommer vi att avsluta vårt rotfruktsprojekt med att bygga rotfrukter. Ta gärna med någon rotfrukt till skolan så att vi kan bygga roliga gubbar.

 

 

Veckan efter höstlovet kommer eleverna att åka skridskor varannan fredag (ojämn vecka) på fritidstid. Eleverna kommer att gå ca kl 13.00 och vara tillbaka till 16.00. Eleverna ska ha slipade skridskor och hjälm. Titta redan nu så att skridskorna passar!

 

Eleverna lånar böcker på biblioteket. En bok tar eleverna med sig hem och läser i hemma. Tänk på att lämna tillbaka boken i tid till biblioteket.

 

Boka redan den 11 dec för vår årliga julfest. Eleverna kommer att bjuda på julspel och luciatåg. Fika kommer att finnas till självkostnadspris.

 

Frånvaro rings in till Linda eller Ninna senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar