torsdag 3 oktober 2013

V 40

V. 39

 

 

Vi har arbetat med bokstaven Rr denna vecka.

 

Ros

Ring

Räv

Rädisa

 

 

 

Vi har målat varsin robot efter en instruktion sedan klippte vi ut den.

 

I matten räknar vi med pengar, addition och subtraktion. Vi har även gjort mattetest nr 2 i boken. Träna gärna hemma på att räkna med pengar.

 

Vårt SO projekt trafiken fortsätter. Vi har ritat teckningar med trafikmärken. Dessa teckningar kommer vi att skicka till trafikverket som tack kommer vi att få en liten överraskning.

 

 

Vi arbetar vidare med vårt rotfruktsprojekt! Eleverna har arbetat i smågrupper och skrivit faktatexter:

 

Eleverna ska inte ta med sig mobiltelefon till skolan när de går i år 1. Dels så är det lätt att tappa bort den, att den blir stulen och den stör lektionerna om den ringer. Behöver ni komma i kontakt med ert barn under skoldagen ringer ni till Linda eller Ninna vid annan tid ringer ni fritids. Svarar vi inte beror det på att vi har lektioner och återkommer då till er så fort som möjligt. För att vi ska kunna återkomma behöver ni lämna ert namn på telefonsvararen.

 

Titta över ert barns kläder! Gör det enkelt för ditt barn se till att det finns hängare i jackorna så att de går att hänga upp. Märk alla kläder. Kom ihåg att ta med extrakläder i en påse.

 

Vi fortsätter med utvecklingssamtalen. Var snälla och kom i tid!

 

Det är mycket viktigt att komma i tid till skolan. Skoldagen börjar kl 08.00. Kommer ni försent missar eleven viktig kunskap. Samlingen och eleverna blir störda och avbrutna i de vi pratar om.

 

Frånvaro rings in till Linda eller Ninna senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar