torsdag 20 februari 2014

Veckobrev v 8

 

V 8

 

Veckorna går snabbt och det är redan sportlov nästa vecka.  Nästa vecka är skolan stängd men fritids är öppet för de som har anmält sig till fritids.

 

Matematik: Vi arbetar med både problemlösning och tiotalsövergångar. Eleverna löser problem genom att både rita, skriva och tala.

Svenska: Vi skriver mycket! Denna vecka har vi arbetat flera gånger i vår tankebok. Eleverna börjar bli riktigt duktiga på att fundera ut vad de vill skriva och sedan skriva ner det i boken. Vi arbetar vidare i vår nya bok Språkskrinet. Där skriver vi en berättelse med hjälp av stödord. Vi tänker på att det ska finnas en början, mitten och ett slut. Vi har läst ut Huset på Alvägen. Efter sportlovet kommer eleverna att få en ny läsläxa. Lämna huset på Alvägen i skolan.

SO: Vi arbetar även denna vecka med geografi. Vi tittar på kartan och letar upp länder som vi vill veta var de ligger. Vi har också arbetat med en blindkarta över Sverige.

NTA: Denna vecka har vi pratat om fasthet. Vi har beskrivit ordet hårt. Vi har också lagt föremål i grupper om hård, hårdare och hårdast.

Engelska: Vi har pratat om olika färdmedel så som car, bus, plane, train, bike and motorbike.

Musik: Eleverna tränar på sångerna inför Astrid Lindgrenmusikalen.

 

 

Påminnelse: Lämna in lappen ”Meddelanden om ogiltig frånvaro” med era telefonnummer och mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvecklingssamtalen fortsätter efter sportlovet.

 

Fredag den 21 mars är det föräldrakaffe kl 15.00 på Kanoten fritids. Varmt välkomna!

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar