fredag 14 februari 2014

Vecka 7

V 7


Denna vecka har vi varit på teater i Skärholmens kyrka. Eleverna fick följa med råttorna Brådis och Rådis ner i gångarna under kyrkan och Skärholmens torg. Där fick vi träffa fläktråttan som såg till att det blev frisk luft och vi fick också träffa Elius; elråttan som berättade för oss hur viktigt det är att spara på elen. Släck lampan när du inte är i rummet! När vi gick hem fick vi smaka ostbågar!






I matten fortsätter vi att arbeta med addition och tiotalsövergångar. I svenskan har vi lärt oss tre skiljetecken; . ! ?. Vi har också lärt oss vilka ord som är frågeord och hur vi skriver en fråga. Exempel på frågeord är Hur, När, Var, Varför och Vilka.
I SOn har vi pratat om kartan och var Sverige ligger. Vad heter vår huvudstad? Vilka länder ligger närmast Sverige? Vi har också tittat på kartan och letat upp alla länder eleverna kommer ifrån. I NOn fortsätter vi med vårt tema Fast eller flytande. I engelskan pratar vi om frukter och I like och I don´t like. Eleverna har bild med Maggie varannan vecka och klassråd varannan vecka.


Fredag den 21 mars är det föräldrakaffe kl 15.00 på Kanoten fritids. Varmt välkomna!





Tänk på att inte ta med nötter till skolan. Tänk på att inte använda pålägg så som jordnötssmör och andra pålägg med nötter. Det finns barn som är allergiska!!!



Utvecklingssamtalen börjar nästa vecka. Eleverna ska vara med på samtalet.



Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

Linda tel: 08-508 38 548 (arbetar mån-tor)
Ninna tel: 08-508 38 502 (arbetar mån-fre)
Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

Trevlig helg,
Ninna & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar