torsdag 30 januari 2014

V 5

 

 

Även denna vecka har eleverna varit på utflykt. I onsdags besökte vi Konserthuset och lyssnade på konserten Maximus Musicus. Den var mycket bra och alla elever tyckte det var roligt. Lunchen intogs i Konserthusets foajé, vilket gick bra trots att det var mycket barn och trångt.

 

 

 

 

I svenskan har vi skrivit färdigt våra sagor med en början, mitten och slut. Det var lite svårt i början och efter hårt arbete blev våra texter klara. Kom gärna in i klassrummet och läs!

I engelskan avslutade vi vår lektion om Happy, Sad, Angry, Tired och Scared med att sjunga ”If your happy and you know it clap your hands”.

Eleverna fortsätter att läsa böcker i två grupper. Huset på Alvägen har vi snart läst ut och vi har också snart gått igenom hela alfabetet.

Denna vecka började även NTA (natur och teknik för alla) projektet Fast eller flytande. Eleverna har studerat 20 olika föremål. Sorterat dem och sett likheter och olikheter.

I musiken fortsätter eleverna att spela ukulele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr visade det sig att inte vi fick vara med på uteprojektet. Det blir inget föräldramöte den 11 februari.

 

Vi har ett problem och det är att flera elever kommer försent till skolan. Vi kommer att stänga dörren kl 08.00. Elever som kommer försent kommer att få vänta utanför till samlingen är klar. De elever som kommer försent stör och avbryter vår samling. Det är MYCKET viktigt att komma i tid till skolan! Kl 08.00 börjar skoldagen därför är det lämpligt att vara i skolan senas kl 07.55. Har man försovit sig, ring, så vet vi det och då väntar vi på den eleven. Följ ert barn till skolan så vet ni att han/hon kommer i tid.

 

Så här ser det ut en vanlig vecka!

Sen ankomst:

Måndag 3 elever

Tisdag 3 elever

Onsdag –

Torsdag 8 elever

Fredag 2 elever

 

Inom snar framtid kommer all frånvaro att rapporteras direkt till dig som förälder via sms eller mail. Frånvaro som inte är föranmäld räknas som ogiltig frånvaro.

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

Ninna & Linda

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar