fredag 24 maj 2013

Veckobrev v 21

Veckobrev v 21

 

Under våren är det alltid mycket som ska hinnas med och göras. Denna vecka har vi varit på Skansen och haft elevens val.

 

På tisdagen besökte vi Skansen. Vi tittade på apor, sälar, björna, älgar och flera andra djur. Vi besökte Lillskansen där vi åkte rutschkana, klappade killingar och lekte i tunnlar. Därefter åt vi våra pannkakor på pic-nic platsen bredvid. På eftermiddagen hade vi et inbokat besök i en av Skansens gamla gårdar. Där fick vi höra sagor om busiga troll och tomtar. Tillsist blev det en glass i kiosken. Vi tog Djurgårdsfärjan till Slussen och sedan tunnelbanan till Vårberg. Tack alla föräldrar som följde med.

 

På onsdagen och torsdagen hade vi elevens val. Eleverna fick bland annat fördjupa sig i biologi, frön och plantering, idrott, fotbollsskola, svenska, miljöbeskrivningar som skrevs utomhus, skapande, tecknade utomhus och matematik, mattelekar utomhus. Under fredagen samlade vi alla 2:or vid Sätrabadet där vi lekte lekar, spelade fotboll, gick tipspromenad och åt vår matsäck. En härlig dag!

 

Låneböckerna som eleverna har hemma måste lämnas tillbaka till biblioteket.

 

Det går löss i klassen! Var noga med att titta i ditt barns hår varje kväll. Använd schampo mot löss så slipper lössen sprida sig vidare till andra barn.

 

Den 28 maj har personalen sitt sita pedagogiska möte. Detta betyder att alla elever går hem kl 16.00. var noga med att hämta senast kl 16.00. Mötet handlar om verksamheten och om eleverna, vad vi ska göra på fritids och i skolan. Därför är det viktigt att eleverna blir hämtade senast kl 16.00.

 

 

Vecka 22

 

Tisdag                Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk. Om vädret tillåter är idrotten utomhus.

Onsdag              Kartkatastrofen till sid 32

Torsdag             Hoppets dag. Alla elever har med sig ett hopprep till skolan.

 

Kartkatastrofen och Taekwondoprovet ska lämnas åter till skolan.

 

 

Om ni inte har varit inne på vår nya hemsida så gå in och titta! Där kommer all viktig information om skolan att finnas. Veckobreven kommer även att ligga där!

 

www.lillholmsskolan.stockholm.se

 

Vid sjukdom så sms:ar eller ringer ni till Linda eller till Ninna före 07.45

Ninna tel: 08-508 38 502, 076-1238502 

Linda tel: 08-50838548, 076-12385488

Fritids Kanoten tel: 08-508 24 741

 

Trevlig helg!

 

Ninna och Linda

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar