söndag 18 maj 2014

v 19

V19

Vi har haft ännu en fullspäckad vecka! I måndags fick vi besök av en teatergrupp från Kenya. De spelade en teater för oss om hur det är att vara barn och leva på gatan i Kenya. De spelad upp händelser som hände i deras vardag. Efteråt pratade vi länge om hur deras liv såg ut.

På tisdagen åkte vi till Junibacken. Vi tog tunnelbanan till Slussen och sedan Djurgårdsfärjan till Djurgården. Vi började med att leka i Sagorummet. Där träffade vi Mulle Meck, Mumintrollen, Maja, Pettsson och Findus samt många fler barnboksfigurer. Efter det åkte alla Sagotåget. Det var fantastiskt och eleverna var helt lyriska. Vi lekte i Villa Villekulla och tittade på en teater som hette Bokstavsbageriet. Vi avlutade i Valleby tillsammans med Lasse och Maja. Mellis åt vi på en bänk med utsikt över vattnet. Toppendag! Tack Wiktorias mamma som följde med oss under denna dag.

Onsdagen bjöd på idrottsdag. Vi började med att spela fotboll. Sedan fick vi en boxningslektion. Vi avlutade med att spela frisbee.

Under torsdagen städade vi i klassrummet och på skolgården. Det blev jättefint. Hela skolan har haft miljödag och har tillsammans sett till att vår skola blir ren och fin. Vi fick glass till efterrätt för att vi hade städat så bra.

I morgon fredag kommer eleverna att få gå till Ekholmsskolan. Där kommer vi få se en föreställning av Cirkus Cirkör. Det kommer att bli jättekul och spännande.

Svenska: Vi arbetar i Språksskrinet. Denna vecka har vi skrivit en saga. Den har eleverna i läxa att läsa hemma för er föräldrar. Vi skriver även tankebok och läser i våra läsgrupper.

Matte: Vi har börjat arbeta med hela tio-tal. Eleverna har även löst ett matematiskt problem.

Det ligger fyra kulor i en påse, en röd, en grön, en blå och en gul. Du tar upp två kulor. Hur många kombinationer kan du få? Fråga gärna ditt barn hur vi löste den uppgiften.

NO: Miljödagen

Engelska: Vi pratar om kläder.

Musik: Vi tränar inför Musikalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Musikal: Öva hemma varje dag!

Torsdag den 22 maj har vi premiär på våran Astrid Lindgrensmusikal. Alla elever har en roll i musikalen så alla måste vara på plats. Alla elever ska träffas kl 17.45. Teatern börjar kl 18.00. Hämta gärna ditt barn lite tidigare denna dag så att ni hinner hem och äta.

Glöm inte att ta med böckerna Jag vill ha en katt! och Skolsyskon.

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor) linda.nalsenius@stockholm.se
Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre) a-c.nordstrom@stockholm.se
Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741


Trevlig helg!
Linda och Ninna

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar