torsdag 24 april 2014

V 17

 

V 17

 

Välkomna tillbaka efter ett långt och skönt påsklov! Nu är väl våren äntligen här! Denna vecka och nästa vecka blir kortveckor. Nu är det inte många veckor kvar till sommarlovet och vi har många roliga saker och mycket arbete kvar att göra.

Denna vecka har vi besökt Vasaparken och Astrid Lindgrens kvarter där hon bodde. Vi har spanat efter Karlsson på taket. Vi kan ha sett honom högt uppe på ett tak! Vi lekte också i Vasaparken vilket är en jätterolig park med klätterställningar och studsmattor. Vi fick matsäck från skolan som vi också åt i parken.

 

 

 

Vulcanusgatan där Lillebror och Karlson på taket bor!

 

 

Dalagatan 46. Här bodde Astrid Lindgren

 

 

 

Under onsdagen firades Världsboksdagen med en tipspromenad runt skolgården. Eleverna gick tre och tre. En från förskoleklassen en från 1:an och en från 2:an. Frågorna var lite knepiga och det var ingen som fick alla rätt men många fick 12 av 13 rätt.

5-9 maj kommer det att vara bokbytardagar på biblioteket. De elever som vill tar med sig en bok hemifrån som han/hon byter mot en ny bok.

Svenska: Vi skriver i vår tankebok och arbetar i Språkskrinet. I läsgrupperna läser vi högt för varandra och pratar om det vi har läst.

Matematik: Vi har börjat med geometriska figurer och geometriska objekt.

SO: Vi arbetar med vårt Astrid Lindgrenstema

Musik: Tränar inför musikalen.

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor) linda.nalsenius@stockholm.se

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre) a-c.nordstrom@stockholm.se

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg!

Linda och Ninna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar