torsdag 12 december 2013

veckobrev v 50

 

V 50

 

Denna vecka har vi övat mycket inför Luciatåget och julspelet I väntan på tomten. Vilken fantastisk kväll vi hade i onsdags! Stämningsfullt Luciatåg och fint julspel. Tack alla föräldrar och elever som var med och gjorde en sådan lyckad julfest.

 

Det var många som köpte Mickes goda julvört. Allt överskott går till barnen på Filipinerna.

 

 

 

På torsdagen åkte alla elever med Ninna och Micke till Gamla Stans julmarknad. Först besökte vi NKs julskyltning och Storkyrkan.

 

 

 

 

Denna vecka har vi lärt oss bokstaven Ff

 

Fisk

Fluga

Fågel

Flagga

 

 

 

 

 

 

 

 

I engelskan har vi sjungit engelska julsånger och lärt os julord på engelska. Så som Merry christmas, christmas tree, gift, snowman, Santa, star, whish etc.

 

I matten har vi fortsatt med att dela upp tal. Vi har använt oss av 16 och 24 rutor. Hur kan man dela upp dessa rutor? Det ska vara lika många i varje del. Träna 10-kamrater hemma under lovet.

 

På fredagen fick vi se 5:ornas Luciatåg. Det var som vanligt jättevackert och stämningsfullt. Nu känns det att julen börjar närma sig.

 

Nobellunch serverades på tisdagen. Vi fick lax och paj. Till efterrätt fick vi glassbåt! Det var jättegott!

 

 

Nästa vecka kommer vi att julpyssla och göra färdigt det arbete som vi inte hunnit med.

 

På onsdag eftermiddag kommer vi att ha födelsedagsfest för de som fyllt år mellan juli och december. De elever som har fyllt år mellan juli och december har en möjlighet att ta med sig något litet att bjuda på (helt frivilligt). Vi fixar något att dricka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 dec                  Fest för de som fyller år juli-dec

20 dec                Terminens sista dag. Alla elever slutar kl 13.00

7 jan                   Skola och fritids är stängt. Alla pedagoger planerar vårterminens aktiviteter.

8 jan -14            Vårterminen börjar kl 08.00

 

Frånvaro rings in till Linda senast 07.45. Det är obligatorisk närvaro i skolan vilket betyder att all frånvaro måste anmälas. Vid ledighet måste en ansökan fyllas i.

 

Linda tel: 08-508 38 548     (arbetar mån-tor)

Ninna tel: 08-508 38 502    (arbetar mån-fre)

Fritids Kanoten tel: 08 - 508 24 741

 

Trevlig helg,

 

Ninna & Linda

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jullotteriet

 

Det blev förslag 1, jullotteriet som de flesta var intresserade av.

 

Så här går jullotteriet till:

 

Under torsdagen och fredagen kommer vi att dra lott. Alla barn kommer att få en lapp med sig hem där det står vilket barn som ni ska köpa en julklapp till. Slå in presenten, skriv på paketet vem presenten är till och ta med till skolan. När det är utdelning så får varje barn en present. Kom ihåg att skriva vem presenten är till, men inte från vem.

 

Jullotteriet hålls på torsdag den 12 december. Julklappsutdelning kommer att hållas på torsdagen den 19 december. Alla måste ha lämnat in sin present senast tisdagen den 17 december.

 

 

Om någon förälder har frågor kan de kontakta Daniela danielapribojevic@hotmail.com eller Barbara grabczewskabarbara2@gmail.com.

 

 

 

Hälsningar

 

Daniela & Barbara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar